News

Selüloz eterin çevre koruma yapı malzemelerinde rolü ve kullanımı (1)

Selüloz eterin çevre koruma yapı malzemelerinde rolü ve kullanımı (1)

Selüloz eter iyonik olmayan bir yarı sentetik polimerdir. İki tür suda çözünür ve çözücü bazlıdır, farklı endüstrilerde ortaya çıkan etkiler farklıdır.

Örneğin, kimyasal yapı malzemelerinde, aşağıdaki bileşik etkilere sahiptir: ① su tutucu ajan ② kalınlaştırıcı ③ tesviye özelliği ④ film oluşturma özelliği inder bağlayıcı.

Polivinil klorür endüstrisinde, bir emülgatör ve dağıtıcıdır. İlaç endüstrisinde, bağlayıcı ve yavaş salınan bir matris malzemesidir. Selülozun çeşitli karmaşık etkilere sahip olması nedeniyle, uygulama alanları da en kapsamlı olanıdır.

Selüloz eterin çevre dostu yapı malzemelerinin kullanımına ve rolüne odaklanacağım.

1. lateks boya

Lateks boya hattında, hidroksietil selüloz seçilmelidir. Genel viskozite özelliği 30.000 – 50000 cps’dir ve referans dozu genellikle yaklaşık 1.5 ± -2’dir.

Lateks boyadaki hidroksietilinin ana rolü, pigmentlerin jelleşmesini kalınlaştırmak ve kalınlaştırmaktır. Pigment dispersiyonuna, lateksine, stabilitesine katkıda bulunur ve bileşenlerin viskozitesini artırabilir ve konstrüksiyon performansının dengelenmesine yardımcı olur: hidroksietil selüloz kullanımı daha uygundur.

Hem soğuk hem de sıcak su çözülebilir ve pH tarafından etkilenmez. PH 2 ile 12 arasında kullanılabilir. Kullanmanın üç yöntemi vardır:

I. Üretime doğrudan ekleyin:

Bu yöntem, 30 dakikadan daha uzun bir erime süresine sahip hidroksietil selüloz gecikmeli tip-hidroksietil selülozu seçmelidir.

Kullanım adımları aşağıdaki gibidir:

Resistance Yüksek dirençli karıştırıcı ile donatılmış bir kaba belirli miktarda saf su ekleyin.
The Yavaş yavaş karıştırmaya başlayın, yavaşça çözeltiye eşit miktarda hidroksietil ekleyin.
Partic Tüm partiküllü materyaller ıslanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Addi Diğer katkı maddeleri ve alkali katkı maddeleri ekleyin.
All Tüm hidroksietil grupları tamamen çözülene kadar karıştırın, ardından formüle diğer bileşenleri ekleyin. Bitene kadar eziyet.

Ⅱ. Ana likörle kullanım için:

Bu yöntem, anti-küf etkisine sahip anlık tip selülozu seçebilir. Bu yöntemin avantajı, doğrudan lateks boyaya eklenebilecek daha fazla esnekliktir. Hazırlık yöntemi ① – ④ ile aynıdır.

Ⅲ. Congee hazırlığı için:

Organik çözücüler hidroksietil için zayıf çözücüler (çözünmez) olduğu için, bu çözücülerle yulaf lapası formüle edilebilir.
En yaygın organik çözücüler, lateks boya formülasyonlarındaki organik sıvılardır. Etilen glikol, propilen glikol ve film oluşturucu maddeler (dietilen glikol bütil asetat gibi) gibi. Yulaf lapası hidroksietil selüloz doğrudan cilaya eklenebilir. Eklemeden sonra tamamen çözülene kadar karıştırmaya devam edin.

2. Duvar kazıma macununda

I.

Şu anda, Çin’in birçok şehrinde suya ve ovmaya dayanıklı çevre dostu bir macun insanlar tarafından değerlendirilmiştir. Son birkaç yılda, inşaat tutkalı ile yapılan macun formaldehit gazı yayar ve insanların sağlığına zarar verir.

Yapı tutkalı, polivinil alkol ve formaldehitin asetal reaksiyonu ile yapılır. Bu nedenle, bu malzeme insanlar tarafından yavaş yavaş elimine edilir ve selüloz eter serisi ürünler bu malzeme ile değiştirilir. Başka bir deyişle, çevre dostu yapı malzemelerinin geliştirilmesi, selüloz şu anda tek malzemedir.

Suya dayanıklı macunda, iki türe ayrılır: kuru toz macunu ve macun kremi. Bu iki macun tipi arasında, modifiye metil selüloz ve hidroksipropilmetil genel olarak selektiftir. Viskozite spesifikasyonu genellikle 30000-60000 cps arasındadır. Selülozun macun içerisindeki ana rolü, suyu korumak, yapıştırmak ve yağlamaktır.

Ⅱ.

Farklı üreticilerin farklı macun formülasyonları nedeniyle, bazıları gri kalsiyum, hafif kalsiyum, beyaz çimento vb. Bazıları alçı tozu, gri kalsiyum, hafif kalsiyum vb. Bu nedenle, spesifikasyon viskozitesi ve iki formülasyon için selülozun sızma miktarı farklıdır ve genel ekleme miktarı yaklaşık 2 ‰ -3 ‰ ‘dir.

Duvar sıyırma macunu konstrüksiyonunda, duvarın taban yüzeyi belirli bir miktarda su emilimine sahiptir. (Tuğla duvarın su emilimi% 13, beton ise% 3-5’dir). Dış buharlaşma ile birleştiğinde, macun suyu çok çabuk kaybederse, çatlaklara veya toza neden olur. Sonuç olarak, macunun gücü zayıflar. Bu sebeple selüloz eter eklendikten sonra sorun çözülecektir.

Ancak dolgu maddesinin kalitesi, özellikle de kül kalsiyumun kalitesi de son derece önemlidir. Selülozun viskozitesi daha yüksek olduğundan, macunun yüzdürme gücü de artar. Aynı zamanda inşaat sırasında sarkma fenomeninden de kaçınır ve kazıma sonrasında daha konforlu ve işçilikten tasarruf sağlar.

Herhangi bir sorunuz varsa, e-posta adresime gönderebilirsiniz: tanyatao@qinahaochem.com

whatsapp: 17718245679

Leave Us A Message





    Please prove you are human by selecting the tree.